ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΚΥΛΩΝ

Για εμάς Εκπαίδευση Σκύλων σημαίνει μία κοινή γλώσσα επικοινωνίας για το Σκύλο και τον Άνθρωπο η οποία έχει διδαχτεί στον Σκύλο με φιλοζωική νοοτροπία και μέθοδος που σέβεται το ζώο χωρίς να το κακοποιεί σωματικά η ψυχολογικά, παρά μόνο χαρά και ευτυχία του προσφέρει. Παράλληλα εκπαιδεύουμε τους ιδιοκτήτες σε καθήκοντα χειριστή που σημαίνει :

  • σωστός χειρισμός του σκύλου
  • τρόπος σκέψης του σκύλου
  • πρώτες βοήθειες & διατροφή σκύλων
  • υποχρεώσεις ιδιοκτητών σκύλων

Υπάρχει η εκδοχή ότι ο σκύλος πρέπει να εκπαιδευτεί μετά τον 5-6 μήνα της ζωής του, όμως προϋποθέτει ότι ο ιδιοκτήτης θα έχει ενημερωθεί σωστά πως πρέπει να γίνει η προεκπαίδευση του κουταβιού ώστε όταν φτάσει στον εκπαιδευτή να μην ασχοληθεί ο εκπαιδευτής με την διόρθωση συμπεριφοράς και επίλυση προβλημάτων του σκύλου αλλά με την εκπαίδευση ,πράγμα όπου στις μέρες μας δε γίνεται.
Έτσι κάποιος καταφεύγει στον εκπαιδευτή όταν πλέον η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.
Η εκπαίδευση μπορεί να κρατήσει από 1-2 μήνες αλλά η διόρθωση συμπεριφοράς μπορεί και μήνες ακόμα και να μην επιλυθούν ποτέ κάποια προβλήματα συμπεριφοράς.
Το 80% του εγκεφάλου του σκύλου έχει ολοκληρωθεί με το πέρας του 2ου μηνά της ζωής του ,έτσι το κουτάβι καθώς δραστήριο και παιχνιδιάρικο βρίσκετε στην καλύτερη ηλικία να ξεκινήσει την εκπαίδευση του αφού εκείνο έχει την εντύπωση ότι παίζει,βέβαια με την σωστή ΜΕΘΟΔΟ εκπαίδευσης.
Το κουτάβι δεν έχει προλάβει να αποκτήσει κακές συμπεριφορές και ο εκπαιδευτής δεν αφήνει το κουτάβι να παραστρατίσει ενδυναμώνοντας έτσι μόνο τις καλές του συμπεριφορές. Αποτέλεσμα ένα σκυλάκι 4-5 μηνών άψογα  εκπαιδευμένο τρελαίνετε να σας εξυπηρετεί να παίζει μαζί σας χωρίς να σας δημιουργεί καθημερινά προβλήματα με αποτέλεσμα όχι μόνο να μη το περιορίζουμε αλλά να αναζητάμε περισσότερο την χαρούμενη συντρόφια του!

Με τον παραπάνω τρόπο εγγυόμαστε την άμεση εφαρμογή της εκπαίδευσης του σκύλου από την πρώτη κιόλας μέρα παράδοσης στον ιδιοκτήτη !

ΒΑΣΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΥΠΑΚΟΗ

Είναι εκπαίδευση η οποία απευθύνεται κυρίως για όλους τους κατοικίδιους σκύλους με σκοπό, την διαμόρφωση της συμπεριφοράς του σκύλου απέναντι στον άνθρωπο ,την διαμόρφωση του χαρακτήρα του σκύλου και τη ενδυνάμωση της αυτοπεποίθησης μαθαίνοντας παράλληλα να εκτελεί εντολές όπως ΕΛΑ, ΚΑΤΣΕ, ΚΑΤΩ, ΜΕΙΝΕ, ΜΗ, ΕΔΩ, ΔΙΠΛΑ, αρμονικό περπάτημα δίπλα μας ,τη ρύθμιση βιολογικών αναγκών και εκπαίδευση σε Μποξ μεταφοράς και Φίμωτρο όπου είναι πολύ χρήσιμα και πλέον υποχρεωτικά από τη νομοθεσία!
Κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης ο σκύλος μαθαίνει να εκτελεί εντολές αυτόματα χωρίς να του δώσουμε εντολή  ανάλογα με την περίσταση!
π.χ. όταν βλέπει το πιάτο του εν ώρα φαγητού να πηγαίνει σπίτι του και να κάθετε, ή όταν θέλει να μας ζητήσει κάτι να έρχεται μπροστά μας και να κάθετε, αν περπατάμε να περπατάει, αν σταματάμε να σταματάει κτλ, επίσης εκτελεί τις παραπάνω εντολές με λόγια ή μόνο με κινήσεις! Η εκπαίδευση γίνεται χωρίς τη χρήση λουριών , ο σκύλος είναι ελεύθερος , τα λουρία μπαίνουν στο τέλος για ασφάλεια και διόρθωση !

ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΗ ΥΠΑΚΟΗ

Η προχωρημένη υπακοή είναι η αυστηροποίηση της βασικής εκπαίδευσης – υπακοής , η οποία έχει παρατεταμένες εντολές! Δηλαδή όλες οι εντολές έχουνε μέσα την ακινητοποίηση το σκύλου σε κάθε εντολή χωρίς να χρησιμοποιήσουμε την εντολή ΜΕΊΝΕ, και υπάρχει εντολή απελευθέρωσης του σκύλου, παράλληλα γίνονται ειδικές εκπαιδεύσεις ανάλογα τις απαιτήσεις του ιδιοκτήτη για το σκύλο του!

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΥΠΑΚΟΗ BH/VT

Είναι η εκπαίδευση της βασικής υπακοής στο πρώτο επίπεδο εργασίας σκύλων BH/VT προδιαγραφών (FCI), ( συνοδεία -συμπεριφορά – χαρακτήρας )  με ένα διαφορετικό τρόπο εκτέλεσης των εντολών και ένα  διαφορετικό τρόπο εκμάθησης με την οποία εκπαίδευση ετοιμάζεται ένας σκύλος ο οποίος θα ακολουθήσει επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά  ένα είδος εργασίας  πχ, καθήκοντα προστασίας, κυναθλητισμό , έρευνα και διάσωση ,ανίχνευση ,οδηγοί τυφλών κτλ.
Στην εκπαίδευση αυτή ο σκύλος είδη κατέχει και την βασική υπακοή με εντολές διαφορετικές από αυτές της προχωρημένης υπακοής, μπορεί ως ένα σημείο η τελική θέση του σκύλου να έχει ίδια εικόνα αλλά για το σκύλο έχει τελείως διαφορετική σημασία!
π.χ. η εντολή Κάτσε και η εντολή Ζιτζ λένε στο σκύλο να κάτσει, στην πρώτη περίπτωση όμως η εντολή λέει απλά να κάτσει , ενώ στην δεύτερη περίπτωση η εντολή λέει κάτσε ακίνητος σε συγκεκριμένο σημείο και να με κοιτάς μέχρι να δώσω την επόμενη εντολή …

ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Απαραίτητη προϋπόθεση για να περάσει ένας σκύλος στην εκπαίδευση αυτή πρέπει να έχει προηγηθεί το λιγότερο η βασική υπακοή όπως και η εκπαίδευση του χειριστή και ο σκύλος να είναι στην κατάλληλη ηλικία ! Αφού αξιολογηθούν τα παραπάνω και ο χαρακτήρας του σκύλου με τη συνεργασία επαγγελματία εκπαιδευτή σωμάτων ασφαλείας αναλαμβάνουμε την ΑΝΑΛΥΣΗ ΡΙΣΚΟΥ επικινδυνότητας ώστε να πετύχουμε το υψηλότερο επίπεδο προστασίας του χώρου η της ζωής σας !

  1. Φύλαξη χώρου        
  2. Σωματοφυλακή  
  3. Περιπολία  
  4. Security

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΙΣ

(IPO – AGILITY – POWER LIFTING – MONDIORING – DOG SHOW)
Είναι εκπαιδεύσεις αθλητικού χαρακτήρα και περιεχομένου οι οποίες βασίζονται σε διεθνείς κανονισμούς και διαδικασίες ( F.C.I ) σε θέματα τεστ χαρακτήρα, υπακοής, καθήκοντα προστασίας, ιχνηλασία, ασκήσεις θάρρους και ευκινησίας , αγώνες έλξης και δύναμης , παρουσίαση σκύλων για εκθέσεις μορφολογίας όπως και αθλητικοί αγώνες άσκησης, θάρρους και ευκινησίας ελεύθερου στυλ! Οι παραπάνω εκπαιδεύσεις πολλές φορές προϋποθέτουν ανάλογη φυλή σκύλου με συγκεκριμένη προεκπαίδευση και μακροχρόνια άσκηση που μπορεί να χρειαστεί ακόμα και τρία χρόνια για να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα και πάντα με τη συνεργασία του ιδιοκτήτη!

ΟΜΑΔΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Τα ομαδικά μαθήματα γίνονται για όλα τα είδη εκπαίδευσης με σκοπό την αναβάθμιση της ήδη υπάρχον εκπαίδευση του σκύλου για την αναβάθμιση των γνώσεων των ιδιοκτητών. Τα μαθήματα περιλαμβάνουν την υπακοή, καθήκοντα προστασίας, διόρθωση συμπεριφοράς, αθλήματα με σκύλο, κοινωνικοποίηση, αυτοτελή ημερήσια σεμινάρια. Σε πολλές περιπτώσεις πού τα ομαδικά μαθήματα απευθύνονται στην αναβάθμιση των ήδη υπάρχοντων γνώσεων στο σκύλο πρέπει να έχει προηγηθεί η συγκεκριμένη εκπαίδευση! Μέσα σε ένα πολύ ωραίο ομαδικό κλίμα οι ιδιοκτήτες μαζί με τους σκύλους περνάνε πολύ όμορφα με νέες εμπειρίες και γνώσεις και για τους δύο το οποίο συμβάλλει στην ομαλή συμβίωση του σκύλου με τον άνθρωπο!

ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ

Η  διόρθωση συμπεριφοράς είναι ειδική εκπαίδευση η οποία εστιάζει σε συγκεκριμένα προβλήματα του σκύλου (π.χ. επιθετικότητα, φοβίες, αγχωτικές διαταραχές κτλ) για τα οποία προβλήματα ευθύνεται είτε ο άνθρωπος ,είτε ο σκύλος είτε το περιβάλλον και ο τρόπος ανατροφής του και πολλές φορές απαιτείτε πολύ χρόνος για επιτυχής αποτελέσματα ,ακόμα και άσκηση εφόρου ζωής του σκύλου .Το κακό είναι ότι οι ιδιοκτήτες αντιλαμβάνονται ως κακές συμπεριφορές απλές σκυλίσιες συμπεριφορές οι οποίες τους ενοχλούν από λίγο ως πολύ και δεν έχουν την εμπειρία να αντιληφθούν τα σοβαρά προβλήματα που υποβόσκουν γιατί οι ενδείξεις είναι μικρές ή δεν δίνουν καν σημασία !

Βίντεο  Εκπαίδευσης  Σκύλων

Εδώ μπορείτε να δείτε βίντεο εκπαιδευμένων σκύλων και βίντεο κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης των σκύλων. Σκοπός είναι όχι να γυρίσουμε ταινία με τα δικά μας σκυλιά αλλά να δούμε σε τι επίπεδο φτάνουν οι σκύλοι πελατών μας ανάλογα με την εκπαίδευση σε διαφορετικές συνθήκες και περιβάλλον !
Η εκπαίδευση δεν τελειώνει ποτέ, ο ιδιοκτήτης πρέπει συνεχώς να εκπαιδεύει και να γυμνάζει το σκύλο του αν θέλει να φτάσει σε υψηλό επίπεδο συνεργασίας και να έχουν αρμονική συμβίωση εφ’ όρου ζωής !
Δείτε το παρακάτω Βίντεο !


——— ΠΡΟΣΟΧΗ ———

Ο σκύλος δεν είναι πειραματόζωο , καλύτερα συμβουλευτείτε έναν εκπαιδευτή όταν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα προτού να είναι αργά !